Ny multilur från Runbo

Mobilt Runbo har gjort sig ett namn när det gäller ruggade mobiltelefoner som har inbyggd komradio. I sommar kommer nya modellen M1 som innehåller alla varianter av kommunikation man kan tänkas behöva på byggarbetsplatser och industrier.

Ny multilur från Runbo

Med antennen påskruvad är Runbo M1 en riktig bjässe på 350 gram, men så handlar det inte heller om någon vanlig mobiltelefon. Eller, den är ju det också, närmare bestämt en 4g-telefon med plats för dubbla simkort. Men därutöver är M1 också en både digital och analog komradio med 4 respektive 3,2 watts effekt. Tanken är helt enkelt att M1:an ska kunna ersätta flera kommunikationsprylar på de arbetsplatser där man är beroende av flera olika kommunikationslösningar. Förutom klassisk direktkommunikation via analoga eller digitala komradionät kan man också köra push to talk via mobilnätet eller wifi.

Lite och nätt är kanske fel beskrivning på Runbo M1 men jämfört med föregångaren är den i alla fall en halv centimeter tunnare.
Lite och nätt är kanske fel beskrivning på Runbo M1 men jämfört med föregångaren är den i alla fall en halv centimeter tunnare.

Som sig bör är M1 väl skyddad mot både stötar, fukt och damm för att klara miljön på tuffa arbetsplatser. Laddning av batteriet kan ske i en dockningsstation så att man slipper krångla med luckor för laddningskontakter och headsetkontakten är av skruvmodell så att sladden inte ska lossna om man kommer åt den. Även usb-kontakten är utformad som en magnetkontakt för att inte släppa in vatten eller damm.

ZZ4771AF70På bilderna kan man se att M1 går att få med inbyggd streckkodsläsare. Det lär vara ett tillval och ingår inte i grundpriset på runt 7 000 kronor.

I jämförelse med vanliga smarta mobiler är skärmen på M1 relativt liten, bara 4,7 tum och med vanlig hd-upplösning. Processorn hör inte heller till de vassaste på marknaden men räcker förhoppningsvis till ändå och med 3 GB arbetsminne bör telefonen kunna köra många appar samtidigt utan att slå i taket.

Fakta

Fakta

Modellbeteckning: Runbo M1

Operativsystem: Android 5.1

Bildskärm: 4,7 tum, 1280 x720 pixlar

Processor: MTK6735, quad core, 1,5 GHz

Minne: 3 GB

Lagring: 16 GB, + minneskort upp till 32 GB

Kamera: 13 MP + led-blixt + 5 MP selfiekamera

Typ: 4g

Data: gprs/edge, umts, hspa+ 42 Mbit/s, lte cat 4 150 Mbit/s, wifi b/g/n/ac dual band

Anslutningar: headset pogo pin, bluetooth 4.0, usb 2.0, a-gps

Batterikapacitet: 4 500 mAh

Mått: 165 x 79 x 20,8 mm

Vikt: 350 g

Övrigt: Komradio analog och digital (dmr)

Pris: från 4 400 kronor exklusive moms

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.