Ny musiktjänst från Nokia

Nokia har lanserat Music Recommenders, en internationell community där man kan få tips om ny musik. Musiktjänsten är bara ett första steg i storsatsningen på musik på internet som Nokia planerar göra under nästa år. Företaget har också lanserat tre nya musikversioner av sina Nseries multimediamobiler, N70, N73 och N91 8GB.

David Bowie blir frontfigur för Music Recommenders och kommer varje månad att tipsa om sina senaste musikala upptäckter genom podcasts. Användare av tjänsten kan gratis söka bland musik utifrån genre, stil eller vem som har rekommenderat musiken och lyssna på musikklipp. Priset för att ladda hem låtar kommer att ligga runt tio kronor per låt.

Vad som händer med Loudeye, musikdistributören som Nokia vill köpa, vill man inte avslöja än. Båda bolagen har skrivit under en överenskommelse om affären som dock inte har gått igenom än. Hur den stora satsningen på online-musiktjänster nästa år kommer att se ut vill företaget informera om vid ett senare tillfälle.

Tre nya musikmobiler

I samband med lanseringen av den nya musiktjänsten har Nokia även presenterat tre nya musikversioner av N70, N73 och N91 8GB. Musikmobilerna kommer i svart design och har särskilda knappar för att komma åt och lyssna på musik. Modellerna har också en större lagringskapacitet med plats på 1, 2 respektive 8 GB och stöd för mp3 och aac.

N70 och N73 väntas finnas i handeln under oktober 2006 och priset blir 350 respektive 450 euro (utan subventioner). N91 8GB kommer ut på marknaden i slutet av året till ett pris av 550 euro (utan subventioner).

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.