Ny Nokia med fotofokus

Nokia har lanserat N86 8MP, en mobil bildterminal med vidvinkeloptik från Carl Zeiss och en 8-medapixelsensor.

Ny Nokia med fotofokus

Nya Nokia N86 8MP ska vara tänkt för fotografering och klara bilder både starkt och svagt ljus. Mobilen har en vidvinkellins från Carl Zeiss Tessar för panoramabilder och justerbar bländare som ska kunna ta bilder i utmanande ljusförhållanden. Den mekaniska slutaren ska undvika rörelseoskärpa och den dubbla led-blixten går att använda både vid fotografi och videofilmning.

Mobilen har en Oled-skärm med reptåligt härdat glas, bildhantering, datorsynkronisering och stöd för tv-utgång för att visa slideshows. Det inbyggda flashminnet på 8GB rymmer 4000 bilder och det finns plats för ett 16GB Micro sd-kort.

Visa var du är i bild

Nokia N86 8MP har den senaste versionen av Nokia maps och full Ovi-integration. Med geotaggade bilder vet användaren var bilden är tagen. Mobilen har också inbyggd kompass tillsammans med tremånaders licens för röst- och fotgängarnavigation, så att användaren vet var den är och fotograferar.

Nokia N86 8MP väntas vara ute i handeln andra kvartalet 2009 och beräknas kosta 375 euro före moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.