Ny överklagan av Alltele och Telenor

Kammarkollegiet Det blir ytterligare väntan innan de offentliga institutionerna kan börja avropa Kammarkollegiets upphandling av operatörstjänster. Både Telenor och Alltele har valt att åter begära överklagan av upphandlingen.

När Förvaltningsrätten tidigare i oktober meddelade att de avslagit de båda operatörernas överklaganden om upphandlingen av fasta och mobila operatörstjänster samt transmissionstjänster var glädjen stor hos Kammarkollegiet. Enhetschefen för it-upphandlingar, Hans Sundström, tyckte då att det var en välskriven dom och hoppades då att myndigheterna skulle kunna börja avropa det nya avtalet redan den 30 oktober. Så blir det nu inte då både Alltele och Telenor valt att överklaga Förvaltningsrättens dom till Kammarrätten.

– Vi är vana vid att det är så här det går till, men det är tråkigt för de myndigheter som väntar på att få sätta igång med sina upphandlingar, säger Hans Sundström.

Inom någon eller några veckor räknar han med besked från domstolen om den kommer att lämna något prövningstillstånd och innan dess tvingas han vänta med att underteckna kontrakten med de vinnande anbudsgivarna.

Enligt Hans Sundström har Telenor i sin överklagan riktat in sig på det som de anser är formella fel i upphandlingen kring anbudstiden och att de inte anser att värderingen av anbuden varit tillräckligt transparent.

– Vi är ju naturligtvis besvikna över beslutet och inte nöjda med utfallet av upphandlingen och vill därför få ytterligare en prövning, säger Alexandra Carlsson, pressansvarig hos Telnor.

Vad Alltele anfört för skäl i sin överklagan vet Hans Sundström inte och Kammarkollegiet har inte heller anmodats komma in med några kompletterande svar till domstolen. Telekom idag har förgäves sökt företrädare för Alltele för en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.