Hon blir ny programchef på IoT Sverige

nytt jobb IoT Sverige får förstärkning i form av Catrin Ditz, utbildad civilingenjör med mångårig erfarenhet av digitaliseringsarbete inom offentlig sektor.

Hon blir ny programchef på IoT Sverige
Foto: Bengt Säll

Organisationen Iot Sverige (Internet of Things Sverige) stöttar och bidrar med finansiering till innovativa IoT-projekt som bedrivs inom offentlig sektor. Nu får man en ny programchef, Catrin Ditz, som har mångårig erfarenhet av digitaliseringsarbete inom offentlig sektor.

Hon tillträder tjänsten den 15 augusti och kommer att vara anställd vid Uppsala universitet Samverkan, som agerar värd för IoT Sverige.

Catrin Ditz är utbildad civilingenjör och har tidigare arbetat som cio i Uppsala kommun. Hon kommer närmast från Storsthlm, där hon som digital strateg och processledare har sett till att de 26 kommunerna i Stockholms län samverkar sinsemellan och med olika statliga myndigheter.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Catrin Ditz som programchef för IoT Sverige. Hennes breda nätverk och kunskaper kring digitalisering och samverkan kommer att stärka både vårt programkontor och IoT Sveriges arbete utåt, säger Kristin Blom, tf programchef på IoT Sverige i ett uttalande.

– Jag har god förståelse för offentlig sektors utmaningar och möjligheter när det gäller digitalisering. Mycket handlar om samverkan och att hitta rätt vägar för att låta kunskap flöda mellan olika yrkeskategorier, expertområden och sektorer, säger Catrin Ditz.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.