Ny rapport: Så mycket kommer marknaden för e-sim att växa

E-sim Trots att tekniken funnits på plats i flera år fortsätter e-sim att vara något av en nischprodukt. Men snart kan det bli ändring på det. En ny rapport från Kaleido Intelligence pekar på en massiv tillväxt av e-sim kommande år.

Ny rapport: Så mycket kommer marknaden för e-sim att växa

Enligt rapporten som Kaleido Intelligence tagit fram kommer nästan 1,5 miljard e-simkort att fraktas 2028. Analysföretaget spår också en årlig tillväxttakt på 21 procent mellan 2023 och 2028.

Det är flera saker som driver utvecklingen bort från traditionella simkort över mot digitala e-sim. Dels de stora fördelarna för slutkonsumenterna exempelvis att det blir enklare att byta operatör, att du kan ha ditt jobbnummer och ditt privata nummer i samma mobil och att om du befinner dig i ett land med höga roamingavgifter kan du sätta i ett simkort från en lokal operatör men ändå ringa från ditt vanliga nummer.

Men också den pågående IoT-explosionen. I takt med att marknaden för uppkopplade prylar växer kommer också e-sim att bli mer av en mainstream-produkt spår Kaleido.

Analysföretagets prognos är att antalet aktiverade e-sim kommer att växa med nästan 80 procent mellan mellan 2023 och 2028.

– E-simsmarknaden har utvecklats mycket på senare tid och har tagit i tu med de tidigare utmaningarna med ekosystemet. Effekten av detta blir att e-sim och i-sim kommer att utvecklas till de facto krav för de flesta cellulära enheter fram till 2028, säger Kaleidos forskningschef Steffen Sorrell.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.