Ny storaffär för Globalconnect – ska koppla upp Svenska kyrkan

affärer En av de största SD-WAN-affärerna i Norden enligt Globalconnect.

Ny storaffär för Globalconnect – ska koppla upp Svenska kyrkan

Svenska kyrkan ska uppdatera sin it-miljö och har valt Globalconnect som partner för att bygga infrastrukturen. Affären är värd drygt 100 miljoner kronor och är en av de största SD-WAN-affärerna i Norden enligt Globalconnect.

Svenska kyrkan har 22 000 anställda och den molnanpassade SD-WAN-lösningen kommer att omfatta över 3000 förbindelser. Globalconnect ansvarar också för säkerhetslösningarna som ska se till att Svenska kyrkans data säkras, även när medarbetarna arbetar på distans.

En av de största någonsin i Norden

– Svenska kyrkan har en samhällsviktig funktion för alla generationer, och vi är stolta över att kunna bidra med lösningar för att förenkla denna viktiga verksamhet. Det är naturligtvis kul att SD-WAN-lösningen är en av de största någonsin i Norden, men viktigast är tryggheten, enkelheten och flexibiliteten den ger Svenska kyrkan, säger Regina Donato Dahlström, vd på Globalconnect Sverige.

– Att få förtroendet att leverera en lösning till Sveriges alla hörn med extremt höga krav på tillgänglighet och säkerhet till en verksamhet så viktig som Svenska Kyrkan gör mig stolt, säger Henrik Hammarström, storkundsansvarig på Globalconnect.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.