Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ny svensk teknik ska lösa säkerhetsproblem i molnet

Molnet Total kontroll men samtidigt fördelarna av ett hybridmål. Svenska Zebware har utvecklat en ny lösning som ska ge det bästa av två världar.

Ny svensk teknik ska lösa säkerhetsproblem i molnet

Ett företags molnstrategi är viktig. Och i vissa fall kan det vara en avgörande framgångsfaktor för en verksamhet. Men många företag brotta med hur de på bästa sätt ska kunna utnyttja fördelarna kring internationella tjänster – men samtidigt följa de riktlinjer och regler som finns kring integritet och säkerhet.
Och det är detta som Zebware adresserat med sin lösning Orchestro 2.0.

Kärnan i Orchestro är hur de löst säkerhetsproblemet. Data krypteras redan från den punkt där den skapas och eftersom samma kryptering appliceras på data i kundens egna datacenter som i molnlösningarna har användaren total kontroll av sin egen data – oavsett var den lagras eller hanteras.
Därmed så blir det enklare att implementera en hybridmolm-strategi stegvis och göra förändringar där de behövs eller om omständigheterna förändras.

Det behövs väl knappast nämnas, men GDPR är en av de regelverk som kräver avancerade lösningar för att man ska kunna automatisera datahantering i molnet.
– Debatten det senaste året visar hur strategiskt avgörande det är för företag och organisationer att kunna utnyttja molntjänster och samtidigt hur svårt det är att garantera datasäkerhet och integritet, bland annat i enlighet med GDPR. För oss på Zebware är det självklart att verksamheter ska ha kontroll över sin egen data, oavsett var den finns. Orchesto ger den kontroll och säkerhet som dagens moderna företag kräver och gör samtidigt att de kan plocka russinen ur kakan hos de stora molnleverantörerna, avslutar Marie Johansson vd för Zebware.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter