Ny teknikchef på Nokia

Efter bara ett drygt år på posten ersätter Nokia Meego-förespråkaren Richard Green. Ny teknikchef blir istället Henry Tirri.

Ny teknikchef på Nokia

Richard Green, som utsågs till teknikchef så sent som i maj 2010, har enligt uppgift valt att lämna koncernen av ”personliga skäl”. Men rykten gör gällande att det kan ligga mer bakom. Inte minst det faktum att Nokia under året valt att överge sin Meego-plattform till förmån för Windows Phone, en plattform Richard Green lär ha varit väldigt mån om att fortsätta utveckla.

Oavsett orsak har den finska jätten istället utsett Henry Tirri till ny teknikchef med start 22 september och Kalifornien som bas. Det forna överhuvudet för Nokias forskningscenter, NRC, kommer också att ingå i koncernledningen.

– Henry har under sin tid på Nokia försett oss med stort tekniskt ledarskap och utmanat oss att utforska framtidsinriktad teknik. I sin nya roll kommer han att få större möjlighet att både inverka på och ställa in kursen för Nokia – och vår roll i den mobila industrin, kommenterar Nokias vd Stephen Elop.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.