Ny trygghetstelefon säker även med ip

Tack vare ett nytt patenterat protokoll ska trygghetstelefonen Caresse Alert från Tunstall fungera även hos användare med ip-telefoni.

Ny trygghetstelefon 
säker även med ip

I Sverige finns det omkring 160 000 användare av trygghetslarm. Larmen gör det möjligt för äldre och funktionshindrade att bo kvar hemma och ändå kunna få hjälp om något skulle hända. 17 procent av befolkningen över 65 år använder idag bredbandstelefoni. Men i takt med att andelen hushåll som lämnat det analoga telenätet har ökat har det visat sig att de larm som funnits på marknaden inte alltid varit tillförlitliga när det kopplats via telebolagens ip-telefoniadaptrar.

Detta är något som Tunstall nu säger sig ha löst med sitt nya larm Caresse Alert som ska fungera lika bra oavsett om det kopplas till på det analoga nätet eller via en adapter.

Hemligheten är ett nytt mindre komplext protokoll som skickar informationen sekventiellt i stället för med en multi-överföring (DTMF) vilket hittills varit det vanliga.

Enligt Tunstall blir kostnaden för utrustningen omkring hälften om man jämför med en gsm- eller fullt ip-baserad lösning. Eftersom utrustningen kopplas in på samma sätt som en analog telefon är installationen enkel och kan utföras av personal utan specialkompetens.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.