Ny undersökning: Kraftig ökning av hybridmoln att vänta i Sverige

Molntjänster En ny undersökning från Nutanix visar att användandet av hybrida multimoln kommer att mer än fördubblas i Sverige under de kommande åren.

Ny undersökning: Kraftig ökning av hybridmoln att vänta i Sverige

Nutanix  presenterar nu den sjätte årliga utgåvan av undersökningen Nutanix Enterprise Cloud Index. Undersökningen är global men omfattar 50 it-beslutsfattare från Sverige.

Begreppet hybrida multimoln syftar på it-miljöer som innefattar så väl flera olika publika molnplattformar (till exempel Amazon Web Services och Microsoft Azure) och privata moln som lokala datacenter.

88 procent av de tillfrågade svenska it-cheferna anser att deras organisationerna kan dra nyttja av hybridmiljöer. Prognosen i rapporten pekar på att andelen hybrida multimoln i Sverige kommer att gå från 18 procent till 42 procent under de kommande tre åren.

Intresset för hybrida multimoln hänger ihop med att fler än 60 procent av de svenska respondenterna planerar att öka investeringarna i modernisering av it under 2024. Den främsta drivkraften (54 procent) bakom satsningarna på hybyrida moln, är viljan att förbättra sin förmåga att använda ai.

Andra viktiga drivkrafter är dataoberoende (data sovereignty) samt personlig integritet och hållbarhet.

– It-beslutsfattarna är överens om att hybrida multimoln är den bästa modellen för att uppfylla de krav som finns. Därför investerar Nutanix i stöd för alla de tre stora publika molnleverantörerna Amazon, Microsoft och Google, säger Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.