Ny undersökning: Telia har bäst nät

Operatörer Enligt en ny undersökning från Umlaut har Telia bäst mobilnät av de fyra svenska storoperatörerna.

Ny undersökning: Telia har bäst nät

Benchmarkorganisationen Umlaut har gjort sitt årliga test av de svenska mobilnäten. Organisationen gör egna mätningar i storstadsområden, mindre städer och vägnät. Datan kombineras med mätningar via mobila appar, så kallad crowdsourcing.

För fjärde året i rad har Telia korats till vinnare i testet. Operatören får totalt 968 poäng av 1000 möjliga, vilket innebär att Telias mobilnät nu hör till de högst rankade mobilnäten i världen.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att återigen få ta emot det positiva resultatet. Vår största nätmodernisering någonsin pågår fortfarande för fullt. Parallellt bygger vi också ett 5g-nät runt om i landet som redan nu når över 80 procent av Sveriges befolkning, säger Staffan Åkesson, teknisk chef på Telia och fortsätter:

– Umlauts tillförlitliga mätmetod visar att vårt arbete ger resultat och en ännu bättre användarupplevelse för våra kunder. En säker och robust mobiluppkoppling är avgörande för de flesta idag, både för privatpersoner och företag och det är väldigt roligt att få så tydligt bevis på att vi levererar det.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.