Ny växel för de allra minsta

Från tyska Auerswald kommer en ip-telefoniväxel för riktigt små företag med fem till femton anställda. Med utlovat smarta finesser passar den särskilt bra till butiker, serviceföretag och mindre vårdcentraler.

Ny växel för de allra minsta

Compact 5020 Voip är en företagsväxel från tyska Auerswald som har alla typer av anslutning mot telenätet, sip, isdn och analogt. Man kan även ha en kombination av alla tre näten för att säkerställa hög tillgänglighet för telefonin in och ut från företaget.

Som standard finns tio anknytningar för tio stycken analoga telefoner. Antalet telefoner går att utöka med ytterligare fyra systemtelefoner i olika modeller – från enkla med sex snabbknappar till mer avancerade med usb för pc-stöd och röstbrevlåda.

Utlovat praktisk

Växeln utlovas också ha praktiska funktioner för serviceinriktade arbetsplatser som till exempel butiker, vårdcentraler, tandläkare i lokaler i lokaler där man har behov av porttelefoner samt behov att ropa på folk i ett väntrum eller ett fikarum.

Till växeln sätter man in ett tilläggskort med hantering av porttelefon, magnetlås och högtalare. Systemet kan även kopplas samman med en musikanläggning så att växeln bryter musiken om man vill ropa ut ett meddelande.

För mera avancerade kontorsapplikationer finns även stöd för tapi via lan. Telefonen knyts till användarens pc och man kan använda exempelvis telefonboken i Outlook för att ringa samtal samt få upp kundkortet på den person som ringer in.

Rad funktioner

5020 har ett webbaserat gränssnitt för konfiguration och administration, vilket utlovas enkelt och överskådligt för tekniker med intergrerad förklaring av de funktioner man vill ha. Som systemansvarig har du en rad funktioner för administration; COMtols för telefonboken, Music on hold och nya meddelanden som ska läsas upp, COMlist för statistik över vilka inkommande och utgående samtal man haft. Dessutom finns möjlighet att ta backup av konfigurationsdata om växeln skulle haverera efter till exempel åska.

Powerbit Security är sedan årsskiftet svensk distributör för COMpact- och COMmander-seriens växlar från det tyska företaget Auerswald.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.