Ny växel ger smidigare däcksbyte

Växlar För däckfirmor innebär vår och höst ordentliga arbetstoppar med massor av tidsbokningar. Med ny växel och ett riktigt kösystem har Essinge Däckhotell underlättat för kunderna att komma fram.

Ny växel ger smidigare däcksbyte

Just nu råder lugnet före stormen hos Essinge Däckhotell. Det varma höstvädret gör att många bilägare avvaktar med att lägga på vinterdäcken men så fort kylan och halkan slår till vill alla byta däck samtidigt. Telefonerna kommer att gå varma men i år slipper man få en upptagetton i örat när man ringer företaget.

Orsaken är Essinge Däckhotells byte av telefonilösning. Tidigare hade man bara två vanliga analoga telefonlinjer in till företaget vilket så klart blev en flaskhals när många kunder ringer samtidigt. Det var inte ovanligt att kunderna fick göra ett antal försök innan man kom fram för att beställa tid och i värsta fall gav man kanske upp.

De problemen ska nu förhoppningsvis vara historia. Däckhotellet fastnade för den molnbaserade växellösningen Weblink Unified 2.0 som förutom att hantera obegränsat antal samtidiga samtal också ger kunderna möjlighet att vänta på sin tur i en telefonkö. Skulle personalen på Essinge Däckhotell trots allt inte hinna svara får kunderna möjlighet att lämna meddelande för att bli kontaktade senare.

Lösningen som hunnit köras skarp i några veckor nu levererades av återförsäljaren IT-relation som redan tidigare hade kontakt med Essinge Däckhotell – de bytte nämligen sina däck där och de båda företagens vd:ar kände varandra från hockey-världen.

– Men det räcker så klart inte som skäl för att få leverera konstaterar Anders Freese, på IT-relation.

Essinge Däckhotell har sina lokaler i ett gammalt bergrum så mobiltäckningen är av förklarliga skäl i princip obefintlig. För att ändå skapa rörelsefrihet valdes en ip-dectlösning. För att få täckning överallt behövde basstationen kompletteras med två repeatrar.

– De trasslade lite till att börja med men nu fungerar allt som det ska, säger Anders Freese.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.