Han tar över rodret på Eltel

branschen Håkan Dahlström har en gedigen telekombakgrund och kommer närmast från Fujitsu.

Han tar över rodret på Eltel

Håkan Dahlström är sedan en dryg vecka tillbaka ny vd och koncernchef på Eltel, den ledande leverantören av fälttjänster för kommunikations- och elnätverk i Norden. Företaget har 5000 anställda och omsatte 813 miljoner euro under 2021.

Håkan har tidigare varit Sverigechef på it-konsultföretaget Tieto som slogs ihop med Evry för tre år sedan. Innan dess tillbringade han knappt åtta år på Teliasonera, där han bland annat var chef för affärsområdena bredband och mobilitet.

Grattis till nya jobbet! Varför väljer du att gå till Eltel just nu?

– Det var nu möjligheten dök upp att vara med i den operativa utvecklingen av Eltel. Jag ville ta chansen att vara med i omställningen till ett mer uthålligt samhälle genom den pågående digitaliseringen och elektrifieringen där Eltel har mycket att bidra med. Och eftersom det fanns riktigt bra förutsättningar för teamet på Fujitsu Sverige att fortsätta utveckla verksamheten utan mig så kändes det helt enkelt rätt.

Vad kommer att vara viktigast att fokusera på under din första tid som vd?

– Hur vi på respektive marknad skapar uthållig tillväxt.

Vad tar du med dig från åren på Fujitsu Sverige?

– Två saker. Först gäller det att bygga starka team som har tydliga uppdrag. Det andra är att den gamla sanningen gäller – förbättrad kundnöjdhet, ökat engagemang hos personalen och förstärkt lönsamhet går hand i hand.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.