Ny vd för Transmode

Karl Thedéen, från Ericsson, har utsetts till ny vd för Transmode. Han tar över efter Rune Hurtig, styrelseordförande och sedan 2005 bolagets tillförordnade vd.

Transmode, ett svenskt företag inom optiska nätverkslösningar, meddelar idag att Karl Thedéen, senast chef för produktområdet fasta nät hos Ericsson, har tillträtt som ny vd.

Han tar över efter Rune Hurtig, styrelseordförande och sedan 2005 tillförordnad vd på Transmode. Rune Hurtig, som varit styrelsens ordförande sedan bolagets bildande år 2000, kommer att fortsätta i denna roll.

Karl Thedéen var tidigare chef för produktområdet fasta nät hos Ericsson, med ett ansvarsområde som innefattade fastnätsprodukter och även relationer med externa partner. Han har haft en ledande roll i Ericssons företagsförvärv inom fastnätsområdet och ledde bland annat den grupp som ansvarande för köpet av Entrisphere. Karl Thedéen har även innehaft ett antal chefspositioner inom både försäljning och produktledning på Ericsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.