Nya 3g-modeller från Samsung

Samsung spänner nu musklerna på 3g-marknaden med två nya modeller som inom kort ska börja säljas på den svenska marknaden. Musikmobilen Z300 sticker ut med sina externa högtalare och Z500 är enligt Samsung världens minsta 3g-telefon.

Nya 3g-modeller från Samsung

Samsungs musikmobil Z300 är nu på väg till den svenska marknaden. Bland finesserna finns yttre stereohögtalare, extra minneskort och en musikspelare med digital förstärkare som har stöd för mp3, AAC och AAC+. Telefonen är också en trippelbandare med bluetooth, usb, SyncML och e-postklient. Dessutom är den utrustad med två kameror.

”Elegant och sober”

Den andra modellen som lanseras nu, Z500, väger endast 95 gram och är enligt Samsung en ”elegant och sober mobil fullmatad med innehåll”. Modellen har två kameror, en megapixelkamera och en vga för videosamtal. Den har två skärmar, en tft-skärm med 262 000 färger och en yttre oled-skärm som också fungerar som sökare vid självporträtt. Liksom Z300 är det en trippelbandstelefon med kommunikationsmöjligheter via bluetooth, usb, SyncML och e-postklient. Den har dessutom en kalender som kan synkas med Outlook. Det inbyggda minnet är 50 mb med plats för externt minne.

Till en början kommer telefonerna att levereras i samarbete med enskilda operatörer.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.