Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nya affärer och satsningar inom bredband för Ericsson

Ericsson har satsat stort på lösningar för fast bredband den senaste tiden. Resultatet är nya affärer över hela världen genom det nya dotterbolaget Redback. Idag lanserades dessutom en uppgradering av dotterbolaget Entrispheres fiberlösning.

Under de senaste tre månaderna har Ericsson skrivit kontrakt med operatörer i Brasilien, Kina, Libanon, Rumänien, Spanien, Storbrittanien och Turkiet. Företaget ska exempelvis leverera triple-playtjänster till kinesiska Jungsu Telecom och den libanesiska nätoperatören Sodetel har köpt bredbandstjänster för både företag och privatpersoner.

Björn Olsson, som är verkställande vd och ställföreträdande chef för Ericssons affärsenhet Networks, säger:

– De här kontrakten är en jättebra start och betonar värdet av uppköpet av Redback. Vi kommer att hjälpa nätoperatörerna att snabbare uppgradera sina nät för att klara mobilt bredband och video över bredband.

Idag lanserade Ericsson dessutom en ny version av sitt system för passiva fiberoptiska nät (GPON), som kan dela ut en bandbredd upp till 320 Gbps till hushåll och företag. En sådan bandbredd möjliggör enligt Ericsson, att innehåll som exempelvis video kan sändas ut anpassat till individuella hushåll och användare. Med den nya versionen kan tjänster som video-på-beställning och snabbspolning och pausning av tv-program levereras till slutkunder.

Systemet är utvecklat av Entrisphere, som köptes upp av Ericsson i februari i år.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter