Nya basstationer från Nokia

Nokia har tagit fram en ny typ av basstation för wcdma som är både liten, flexibel och bränslesnål. Basstationen är även förberedd för turbo-3g och wimax.

Nokias Flexi wcdma Base Station baseras på en ny plattform som enligt Nokia innebär att operatörer kan få en mer effektiv drift av sina basstationer. Genom ett minskat konstruktionsarbete, snabbare installationer och lägre energiåtgång uppskattas kostnaderna minska med hela 70 procent.

– Vi tror att denna öppna, modulära basstation erbjuder våra kunder ett nytt och enklare sätt att bygga 3g-nät, både nu och i framtiden, säger Robin Lindal, chef för Nokia Radio Networks.

Basstationen kan installeras både i utomhus- och inomhussajter och är så liten att den ryms i ett kabinett för edge-basstationer. Förutom wcdma stöder tekniken hsdpa och är även förberedd för andra trådlösa tekniker som exempelvis wimax.

Basstationen kommer att börja levereras under andra halvan av nästa år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.