nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Google-funktionerna ska underlätta samarbeten i G Suite

Nu får bland annat Hangouts Meet stöd för videokonferenssystem från Polycom och Cisco. Samtidigt kan en mängd olika konferenssystem bygga egna tillägg till Google Calendar.

  • Artikel annons 1

För att minska komplexiteten företagens arbetsgrupper har Google lanserat nya integrationer i Hangouts Meet och Google Calendar som ska ge ännu bättre möten oavsett vilken teknik man använder. Google lägger även till nya samarbetsmöjligheter i Hangouts Chat och Sheets.

Slipp problem med att ansluta

Teknikstrul som ger problem med att ansluta på mötet är ett stort problem. Därför gör Google nu Hangouts Meet kompatibelt med traditionella videokonferenssystem som Polycom och Cisco. Genom ett samarbete med Pexip kommer mötesdeltagare under de kommande veckorna kunna ansluta med utrustningen som de redan har på plats. Google gör det även möjligt för användare av Skype och Skype for Business att enkelt ansluta till Hangouts Meet från Skype-appen.

Stöd för tredjepartssystem

För att rätt personer ska kunna ansluta till mötet introducerar Google stöd för tredjepartssystem för videokonferens i Google Calendar. Inom kort kommer leverantörer att kunna bygga tillägg för att skapa, via och gå med i videokonferenser direkt från kalenderevent.

Exportera direkt till Sheets

Många företag har affärskritisk information i SAP-system. I en kommande produktrelease från SAP kommer anställda ha möjlighet att importera ERP-innehåll direkt till Google Sheets för att analysera ytterligare information. Istället för manuell uppladdning kommer du nu att kunna exportera direkt till Sheets och analysera data med verktyg som intelligenta pivottabeller. Du kan även förenkla standardprocesser ytterligare genom att spela in makron i Sheets för att enklare kunna processa och dela information ögonblickligen.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.