Nya Ipad het i dubbel bemärkelse

Globalt säljer nya 4g-versionen av Ipad som smör i solsken. Men det är inte bara i överförd betydelse Apple skapat en het produkt.

Nya Ipad het i dubbel bemärkelse

Med tre miljoner sålda enheter under de första försäljningsdagarna är det svårt att inte beteckna nya Ipad som en succé, även om vi i Sverige kan känna oss lite snuvade på konfekten med tanke på att plattan inte kommer att fungera i våra 4g-nät. Men ganska snart efter att de första köparna lagt beslag på ett exemplar av den eftertraktade nykomlingen började det komma rapporter om att Ipad kanske är i hetaste laget rent bokstavligt. De snabbare och mer strömslukande komponenterna ger helt enkelt ifrån sig mer värme än i tidigare modeller.

Grytlappar fram

När amerikanska Consumer Reports lät den nya plattan bekänna färg med ett prestandakrävande spel blev den betydligt varmare än sin föregångare. En temperatur på nästan 47 grader celsius mättes upp i ena hörnet av plattan, mer än 7 grader varmare än Ipad 2. Liknande resultat har även andra media fått även vid något mindre krävande uppgifter. Läge för grytvantar kanske?

Någon risk för att nya Ipad ska bli överhettad ska det i alla fall inte finnas enligt ett lugnande uttalande från Apple.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.