Nya kamerorna ska ge jämlika möten

Produkt En intelligent kamera som ska ge jämlika och mer inkluderande möten. Under årets upplaga av Zoomtopia presenterade Poly sin senaste teknik.

Nya kamerorna ska ge jämlika möten

Det finns en pågående diskussion om hur man ska skapa bra arbetsplatser – när hybridkontoret nu är ett faktum. Alltså hur de som är på plats och de som sitter på distans sak känna sig lika inkluderade.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Videomöten är en del i det, men för att resultatet ska bli det tänkt krävs det både bra möteskultur – samt teknik. Och det senare menar man på Poly att det nu kommer.

Under Zoom-konferensen ”Zoomtopia” så lanserade Poly sin kamera Studio E70 samt videobaren X70. Två enheter som man från tillverkarens sida menar ska ge upplevelsen av en liveklippt tv-produktion. Detta eftersom de båda har teknikpaketet ”Director ai” som ska skapa automatiska övergångar mellan talare i realtid och även följa en talare som rör sig.
– På Poly är vi fast beslutna att leverera en upplevelse av producerad livesändning genom vår videokonferensutrustning. Genom att införliva filmproduktionens grundregler tillsammans med ai-kapacitet bidrar vi till jämlikhet mellan mötesdeltagare oavsett rumstyp, oavsett var de finns, säger Beau Wilder, chef för videosamarbete på Poly.

Inkluderande ai

Båda enheterna är certifierade för Zoom och tack vare att kamerorna kan skicka upp till tre unika videoströmmar på olika personer, kombinerat med ai – så ska alla känna sig inkluderade.
– För att få bästa möjliga Zoom-upplevelse måste ditt team få bästa möjliga utrustning, både på hemmakontoren och i mötesrummen. Polys videokonferensenhet och personliga lösningar är i absoluta proffsklass och är designade för ett jämlikt möte för alla, säger Jeff Smith, chef för Zoom Rooms.

Utöver ai har Poly sett till att ladda sina enheter med:

  • Dubbla kameror med 4k-sensorer
  • Teknik för att blockera oönskat bakgrundsljud
  • Möjligheter att styra lampor, bildskärmar och fönstergardiner direkt från Polys TC8-skärm
  • Inbyggt stöd och anslutning till molnbaserade videomötestjänster
  • Ökat integritetsskyd med ett motordrivet integrerat linsskydd
  • Luftkvalitetssensor som kan ge ytterligare mötesanalys

Så vad kostar då en E70 eller X70? Den förstnämnda har en prislapp på 3 499 dollar och den senare går loss på 6 999 dollar.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.