Nya kontaktytor för it-branschens kvinnor

Capgemini startar Caprifol – ett nätverk för kvinnor inom it-branschen. Tanken är främst att skapa nya kontaktytor och att få kvinnor att bli bättre på att ta hjälp av andra kvinnor och att nätverka.

Genom att lyfta fram kvinnliga förebilder vill man locka fler kvinnor till branschen. I det långa loppet hoppas Capgemini även på att nätverket ska bidra till att behålla kvinnliga anställda samt att rekrytera nya medarbetare.

– Kvinnor är underrepresenterade i it-branschen. Vi vill se till att fler kvinnor hittar hit och ser möjligheterna och då är det viktigt att lyfta fram goda förebilder. På Capgemini har vi kommit långt i vårt jämställdhetsarbete. Vi har majoriteten kvinnor i ledningsgruppen och 36 procent kvinnor i övriga ledande befattning. Tanken är att dessa kvinnor ska inspirera och ge konkreta tips, säger Catrine Larsson, en av initiativtagarna till nätverket och som ansvarar för rekrytering och employer branding på Capgemini.

Stort intresse

Nätverkets premiärkväll den 26 mars var fullbokad. Det hölls en paneldebatt med kvinnorna i Capgeminis ledningsgrupp där fokus låg på karriär för kvinnor inom it-konsultbranschen. Frågor som kom upp var hur man kan jobba för att kombinera karriären med ett väl fungerande familjeliv, synen på ledarskap och vikten av att nätverka.

– Intresset har varit mycket större än vad vi hade vågat hoppas på. Förutom våra egna medarbetare har vi bjudit in studenter, gamla medarbetare och väninnor inom branschen. Dessutom har vi startat en öppen Facebookgrupp som ger chans till spontan kontakt mellan medlemmarna, berättar Catrine Larsson.

Ytterligare nätverksträffar är planerade i Malmö, Västerås och Göteborg under våren. Målsättningen är två träffar per år på dessa orter. Tema kommer att variera men fokus ligger på kvinnor inom it-konsultbranschen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.