Nya krafttag för bredband inom EU

Bredband är en viktig förutsättning för att skapa tillväxt och arbete. Med mottot bredband åt alla tar kommissionen därför ett brett grepp för att öka användandet av bredband inom EU. I går, tisdag, presenterade de fyra EU-kommissionärerna för konkurrens, för informationssamhället, för regional utveckling samt jordbrukskommissionären, en plan för att öka bredbandsanvändandet inom EU. Kommissionärerna föreslår åtgärder när det gäller teknisk utveckling, konkurrens, regionalstöd samt slår fast att bredband spelar en viktig roll för att skapa och upprätthålla en levande landsbygd. Man föreslår även ett utbyte av bästa exempel när det gäller bredbandsutbyggnaden på olika håll inom EU.

Trots den snabba utbyggnaden av bredband där 13 procent av EU-invånarna eller 25 procent av hushållen hade tillgång till bredband i slutet av 2005, finns det många mindre utvecklade områden dit bredbands- användandet ännu inte nått fram.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.