Nya mötesstrategier i askmolnets spår

Som en direkt följd av vulkanproblemen kommer många svenska företag från och med nu att investera i ökad mobilitet och virtuella mötessystem. Det visar en färsk undersökning från Tele2.

Undersökningen som genomfördes den 22 april visar att mer än varannan verksamhet, privat och offentlig, har påverkats av askkatastrofen. Mest har man drabbats av att personal befunnit sig strandsatt i olika delar av världen. Men tack vare att de anställda haft mobil utrustning har två av tre ändå kunnat jobba.

– Det är uppenbart hur sårbara vi är när vi inte längre kan ta oss från en plats till en annan. Trots det kan vi idag tack vare mobil teknik ändå arbeta, säger Annika Kristersson, pr-ansvarig på Tele2.

Förändrade mötesformer

Av just den anledningen svarade 20 procent av de 118 tillfrågade beslutsfattarna på svenska företag och offentliga verksamheter att de planerar förändra sättet att bedriva möten framöver. 73 procent kommer att satsa på att lägga möten via telefon, medan 61 procent siktar på videokonferenser.

Nästan en femtedel av företagen förklarade att de som en direkt följd av askkatastrofen dessutom kommer att köpa in ny utrustning för ökad mobilitet, liksom telefon- och videokonferenssystem.

– Under denna vecka har alternativa mötesformer fått en större aktualitet, vilket fått många företag och offentliga verksamheter att se över sina sätt att arbeta med möten, förklarar Kristersson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.