Nya namn bäddar för förvirring

Samsungs vinterkollektion bjuder på huvudbry, då Galaxy-mobilerna urvattnas med fem olika bokstavssuffix för allt från instegsmodell till flaggskepp.

Nya namn bäddar för förvirring

Under nästa veckas IFA-mässa i Berlin väntas Samsung presentera vinterns smarta mobiltelefoner. Nyhetsbrevet Rethink Wireless rapporterar att Samsung samtidigt passar på att gå i Nokias fotspår genom att försöka förenkla telefonernas modellnamn. Frågan är bara hur bra genomfört detta blir.

Företagets tidigare obskyra sifferbeteckningar har till stor del försvunnit i dag, men företaget ser ut att vilja dra nytta av den positiva laddning som produktnamnet Galaxy spridit, vilket inneburit en del nya suffix och förnyad otydlighet. Detta tänker Samsung nu styra upp genom att dela upp alla sina smarta mobiltelefoner i fem klasser.

Galaxy S, R, W, M och Y

Flaggskeppsmodellerna ska precis som tidigare symboliseras av bokstaven S, som står för ”super smart”. Därefter kommer bokstaven R som sägs stå för ”royal” eller ”refined”, vilket är högpresterande lurar med företagsfokus och nedtonade multimediafunktioner. W står för ”wonder” och ser ut att vara telefoner i mellansegmentet. M står för ”magical” och ska erbjuda billiga telefoner som ändå har ett kraftfullt operativsystem och webbläsare. Y står för ”young” och riktar in sig på unga användare och utvecklingsländer.

Hur de nya namnen tas emot återstår att se, men klart är att Galaxy-namnet från och med vintern inte nödvändigtvis är synonymt med prestanda i toppklass. Närmare detaljer kring de nya modellerna avslöjas nästa vecka.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.