Nya poddsatsningen ska lyfta kreativa IoT-projekt: ”Finns stor outnyttjad potential”

Podd Internet of Things Sverige lanserar nu en ambitiös poddsatsning. I en ny podd ska innovativa IoT-projekt i offentlig sektor lyftas fram.

Nya poddsatsningen ska lyfta kreativa IoT-projekt: ”Finns stor outnyttjad potential”

IoT Sverige arbetar för att öka användningen av sakernas internet i offentlig sektor. Programmet finansierar kreativa IoT-projekt i offentlig sektor framför allt genom offentliga utlysningar. Målet med den nya podcasten är att nå ut bredare och berätta om IoT Sveriges innovativa projekt som pågår runt om i landet, både för en nationell och internationell publik. 

–Det finns fortfarande en stor och outnyttjad potential när det gäller användningen av IoT inom kommuner och regioner. Vi tror att vi kan bidra med kunskap, erfarenhet och förhoppningsvis en stor portion inspiration med vår nya podcast, säger Olle Bergdahl, programchef för IoT Sverige i ett pressmeddelande.

IoT Sverige är ett av 17 nationella strategiska innovationsprogram vars övergripande mål är att hitta lösningar på globala samhällsutmaningar och att bidra till Sveriges konkurrenskraft internationellt. 

Handlar om IoT-projekt i offentlig sektor

Den nya podcasten kommer att handla om IoT Sveriges pågående och tidigare projekt, om möjligheter och utmaningar. Målgruppen är framförallt kommuner och regioner, men även privata företag, myndigheter och andra organisationer som driver frågor kring IoT och digitalisering i stort. 

–Det unika med vår podcast är att den så specifikt handlar om IoT i offentlig sektor. Vi hoppas att många kommer att tycka att den är intressant, säger Olle Bergdahl.

Redan nu har tre pilotavsnitt släppts. De avsnitten är på engelska. Framöver kommer även avsnitt på svenska att publiceras.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.