Nya produkter för voice over wlan från NEC Philips

När NEC Philips Unified Solutions visade den senaste versionen av UNIVERGE Assured Mobility innehåller den kraftiga förbättringar för voice över wlan. Lanseringen innehåller ökad funktionalitet, en ny accesspunkt och nya terminaler.

Accesspunkten WL1700 ger en kostnadseffektiv wlan-lösning för mindre kontor. Genom att kombinera en wlan-controller och en accesspunkt i en enhet blir WL1700 en lösning för små och mellanstora företag, såväl som för större företag med kontor på ett flertal platser. En WL1700 kan manövrera upp till tre ytterligare WL1500, medan upp till sex WL1700 kan kombineras i ett mobilt område för att ge användarna mobilitet samt oavbruten kommunikation. Accesspunkterna innehåller teknik för att identifiera och alltid ge realtidstrafik som röst företräde i det trådlösa nätverket. På så vis hoppas man utmana dect och ip-dect på trådlös kontorstelefoni.

– Nya antennmöjligheter ger wlan större täckning, även utomhus, och det ger också användarna möjligheten att fortsätta kommunicera medan de går från en byggnad till en annan, säger Daniel Wadsjö, försäljningsdirektör NEC Philips.

Assured Mobility Phase 2-releasen inkluderar även nya terminaler, MH110 och Polycom E340 med nya funktioner som exempelvis textmeddelande.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.