Nya samarbetet ska ge digifysiska arbetsplatser

Kontoret Ett strategiskt samarbete som ska ge de ”ultimata hybridarbetsplatserna”. Altitude365 + Uclarity ska tillsammans med MER Arkitekter ta fram digifysiska kontor.

Nya samarbetet ska ge digifysiska arbetsplatser

Allt fler börjar se slutet på den globala pandemin och det innebär att vi nu ska återgå mot en normal vardag. Men det är en helt annan verklighet vi kommer mötas av 2022 än den vi känner från innan kontorsstädningen.

För att tackla det här har Altitude365 + Uclarity slagit sina påsar ihop med arkitekterna på Mer för att tillsammans se till att snickra ihop det bästa alternativet för företag som vill ah moderna lösningar för sina medarbetare.
– Vi vill få människor att jobba bättre tillsammans oavsett tid och plats, och då krävs digitala lösningar som hjälper snarare än stjälper i vardagen. Under pandemin har många introducerats till nya arbetssätt och man har lärt sig grunderna utifrån förutsättningar att alla har suttit på sitt håll. Men då har också förväntningarna på att det ska fungera när några är på den fysiska arbetsplatsen och andra sitter hemma satts högt, säger Martin Lidholm på Altitude 365 + Uclarity.

Byter jobb om ”kontorspiskan” kommer

Just förväntningar och önskningar är något som har förändrats enormt under pandemin och olika studier visar på att 50-70 procent av alla medarbetare vill behålla möjligheten att alternera mellan att jobba hemma och på kontoret. Och många säger att de skulle byta jobb om arbetsgivaren hade kontorsnärvaro som krav.
– Vi är experter på kontor och arbetsplatsstrategier med över 30 år i ryggen av just det. Men under pandemin har de flesta arbetsgivare behövt tänka om och justera på sina kontor ytterligare. Hur skapar vi kontor som alla vill komma in till och hur gör vi vid de tillfällen när hälften av mötesdeltagarna eller kollegorna sitter på distans? säger Niklas Larsén, vd på Mer Arkitekter.

Just det, när hälften är på plats och resterande är någon annanstans, kräver mer av företagen – och då inte enbart i form av att man investerar i ny teknik
– Om vi ska kunna leva upp till de förväntningarna kan man inte bara slänga in mer teknik, utan måste få både den fysiska och den digitala miljön att fungera ihop. Och man behöver se det både ifrån den medarbetare som finns på plats likväl som den som sitter någon annan stans. Oavsett om den platsen är hemma eller på ett annat kontor i en spridd organisation, säger Martin Lidholm.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.