Nya telefoner från Sony Ericsson och Nokia

Både Sony Ericsson och Nokia lanserar ett antal mobiltelefoner, varav ett antal 3g-telefoner. Sony Ericssons presenterar bland annat K608 som bland annat har 1,3 megapixelkamera.
Sony Ericssons signalerar också en mycket stark framtidstro när det gäller 3g.

Nya telefoner från Sony Ericsson och Nokia

Sammanlagt lanserar Sony Ericsson tre nya modeller medan Nokia kommer med fyra nya mobiltelefoner. Bland Sony Ericssons telefoner märks 3g-telefonen K608 med sin 1,3 megapixelkamera med aktivt linsskydd, och en tft-skärm på 1,8 tum och 262 000 färger. Operatören 3 kommer bland andra att sälja telefonen.

– Under 2004 har antalet 3g-abonnenter nästan fördubblats till 16 miljoner och trenden kommer att fortsätt med nya operatörer och tjänster, konstaterar Jan Wäreby, sälj- och marknadschef på Sony Ericsson.

Om K608 riktar sig till affärsanvändare så presenterar Sony Ericsson S600 för ungdomar. Den har en rad funktioner för bildhantering, musik och e-post. Den har också 1,3 megapixelkamera med 4 x zoom. Kameran har 64 MB minne vilket möjliggör nedladdning av många spel, filmklipp, ringtoner med mera.

En ytterligare nyhet är J210 med en förstorad knappsats, men i övrigt en telefon som speglas av enkelhet och riktar sig till dem som främst vill ringa och skicka sms och mms.

Ingen Communicator

Nokia lanserar en 3g-telefon, Nokia 6280, men inte någon Communicator med 3g. Däremot ytterligare tre gsm-telefoner. Nokia 6280, som har skjutbar lucka, kan både hantera 3g och trippelbands gsm. Den har tvåmegapixelkamera och en vga-kamera. Den kan också hantera videoringtoner. Den har blåtand och kan lagra information på ett mini-sd-minneskort.

De tre gsm-telefoner som presenteras av Nokia är modellerna 6270, 6111 och 6060. Nokia 6270 har också den skjutbar lucka och tvåmegapixelkamera. Dessutom en inbyggd mp3-spelare och stereohögtalare med stöd för 3D-ljud.

Både Nokia 6280 och 6270 har ett nytt gränssnitt som har en rad smarta genvägar.

Även 6111 har skjutbar lucka, men är anpassad för de som söker en telefon i mindre storlek. Den har en enmegapixelkamera med blixt och 6 x digital zoom. Dessutom stöder modellen push to talk.

Slutligen kommer Nokia 6060 som är vikbar, men som saknar kamera. Det är en enkel telefon främst inriktad på ringande. En pulserande lampa ska hjälp till att avläsa telefonens status.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.