Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nya tjänsten ska mäta ”stadens puls”

Smarta städer En tjänst som ska göra stadsplaneringen smartare.
Telias City Vitality insights ska leda till mer hållbara och attraktiva städer.

Nya tjänsten ska mäta ”stadens puls”

Smarta städer har varit en växande trend de senaste åren och nu lanserar Telia en tjänst som ska kunna leda till att uppkopplade och digitaliserade regioner bli än smartare. Opertören går inte in i detalj vad tjänsten kallad City Vitality Insights (CVI) ska mäta, men anger att man kommer mäta ”stadens rörelsemönster” – vilket ska kunna ge beslutsfattare bättre grund att stå på när det kommer till stadsplanering och utveckling.
– Det här gör den Smarta Staden smart på riktigt. Genom att analysera data om rörelsemönster kan vi erbjuda helt nya insikter som stadsplanerare, beslutsfattare och eventarrangörer kan omsätta i åtgärder som gör staden bättre och mer hållbar, säger Kristofer Ågren, Head of Data Insights på Division X, Telia Company.

CVI kommer att vara en prenumerationstjänst som successivt ska rullas ut i de nordiska samt baltiska länderna. Några finska städer har redan börjat använda tjänsten och i Norge/Sverige kommer den att bli tillgänglig under våren.
CVI är baserad på data från Telias nätverk. Datan anonymiserad och aggregerad per automatik – det enda som ska analyseras är rörelsemönster för grupper.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter