Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nya uppdraget: Kartlägg coronakrisens påverkan på digitaliseringen

Digitalisering Hur har samhällsdigitaliseringen påverkats av covid-19-pandemin och vilka erfarenheter kan vi dra av våren 2020? Det har nu PTS fått i uppdrag av regeringen att analysera.

Nya uppdraget: Kartlägg coronakrisens påverkan på digitaliseringen

Att året 2020 kommer att gå till historieböckerna som corona-året har stått klart länge. Hur det globala samfundet åkte på en rejäl knock – på grund av ett virus som började på en lokal djurmarknad i Wuhan.
Även om det är för tidigt att kunna dra några slutsatser över vilka konsekvenser pandemin har gett – så har regeringen bett Post- och telestyrelsen att göra en ny kartläggning.
– Coronapandemin har påskyndat den digitala omställningen. Vi ska lära oss av erfarenheterna – både de positiva och de negativa – och utveckla politiken, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

I det nya uppdraget ska PTS belysa olika perspektiv av coronakrises inverkan på den digitala omställningen – exempelvis vad gäller digital kommunikation, distansdarbete, digital delaktighet och tillgänglighet. PTS ska också belysa skillnader exempelvis utifrån ålder, socioekonomi och geografi.
Uppdraget kommer att genomföras i samverkan med Myndigheten för digital förvaltning (DIGG= och slutredovisning ska lämnas in senast 31 december 2020.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter