Nya uppgifter om mobilcomeback för Nokia

Bransch Nu cirkulerar nya uppgifter att Nokia är på väg att börja tillverka mobiltelefoner igen. Den här gången är det Reuters som publicerar uppgifterna.

Det är inte första gången som det går rykten om att Nokia är på väg att göra comeback som tillverkare av mobiltelefoner – även tidigare i år har det cirkulerat information som gjort gällande att vi åter får se mobiler med Nokias logotyp, men de uppgifterna förnekades senare bestämt.

Nu är det nyhetsbyrån Reuters som publicerar uppgifter som gör gällande att Nokia ska börja tillverka mobiltelefoner. Enligt Reuters har Nokia börjat anställa personal, börjat testa produkter och knyta till sig affärspartners. Bland annat ska man ha annonserat efter personal med Androidkompetens.

Planen är, som det förut skrivits om, att Nokia designar telefoner som andra sedan tillverkar och säljer under Nokias varumärke.

Nokias nya vd Rajeev Suri ska också ha målsättningen att strömlinjeforma företaget mer, vilket ska vara en av anledningarna till att man under sommaren sålde sin kart-enhet Here till ett antal spelare inom den tyska motorindustrin.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.