Nya Windows Mobile i kommande Sony Ericsson Xperia X1

Personlighet, webb och multimedia står i centrum när Sony Ericsson passar på att presentera sin kommande toppmobil även för USA-marknaden på den pågående CTIA Wireless 2008 i Las Vegas.

Nytt för den aktuella presentationen var att Sony Ericsson berättade att Windows Mobile® 6.1 kommer att användas i Xperia™ X1, den nya innovativa multimediatelefonen som lanserades på årets Mobile World Congress i Barcelona tidigare i år. Med Windows Mobile® 6.1 och Sony Ericssons unika användargränssnitt med Xperia™-paneler ges en användarfokuserad upplevelse med funktioner för uppkoppling, meddelanden och multimedia.

Personlig startskärm

Användaren kan skapa en egen pekskärm som stämmer med hans eller hennes livsstil och med den aktiva skärmen kan telefonens aktiva ”förarplats” konfigureras efter egen smak. Det går enkelt att skifta mellan paneler beroende på vilken aktivitet eller information som önskas.

– Alla individer har olika smak och önskemål. Med Sony Ericssons Xperia™ X1 kan varje användare få en skräddarsydd upplevelse av mobil webbkommunikation och multimedieunderhållning, säger Joakim Liljedahl, kategorichef med ansvar för Xperia på Sony Ericsson i Norden.

Operatörsanpassning

Operatörer kommer också att kunna skapa anpassade Xperia™-paneler utifrån sina egna program och tjänster för att ge användaren ett innehållsrikt och varierat utbud. Dessutom kommer Sony Ericsson att samarbeta med partners kring paneltekniken för att utveckla unika program för X1-användarna.

Den nya telefonen blir tillgänglig på utvalda marknader under andra halvan av 2008.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.