Nyberg kan tvingas gå i förtid

Lars Nyberg skulle ha suttit kvar som koncernchef för Teliasonera ett drygt år till men nu har rekryteringen av en ersättare skyndats på uppger Dagens Nyheter.

Nyberg kan tvingas gå i förtid

Det blåsväder som Teliasonera hamnat i på grund av sina affärer och eventuella utbetalningar av mutor i Uzbekistan mattas inte av. Det kan få Lars Nyberg att tvingas avgå tidigare från sin post tidigare än i december 2013 som planerat. Uppgifterna kommer från Dagens Nyheter som uppger sig ha källor med insyn i rekryteringsprocessen av en efterträdare.

Att arbetet att hitta en ersättare har inletts bekräftar bolagets styrelseordförande Anders Narvinger men att den processen påbörjades redan innan debatten kring Uzbekistan-affärerna började.

Dagens Nyheters källor hävdar dock att arbetet snabbats på.

– Vi kan utgå ifrån att vd-skiftet sker före den tidigare planerade avgången i slutet av nästa år. Den här typen av rekryteringsprocesser drar man i vanliga fall inte i gång så mycket som femton månader i förväg, säger källan.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.