Nygammalt från Nokia

Mobilt Nokias pånyttfödda 3310 väckte stor uppmärksamhet på MWC. Men nykomlingen har inte mycket gemensamt med originalet.

Nygammalt från Nokia

Lite märkligt att en pryl med gammal teknik lyckas locka så mycket folk till Nokias monter. Men det gjorde Nokia 3310 under MWC. Uppskattningsvis 60-70 personer stod runt om bordet där den nygamla klassikern visades upp, när helst vi gick förbi.

Till slut gick det dock att komma fram och det första misstaget gjordes direkt: fingret som klickade på skärmen för att komma åt kameran. Det tog en stund att fatta varför det inte fungerade. Så fort har det gått att glömma bort hur mobiltelefoner fungerade för bara några år sedan. Här styrs allt med knappar och till en början går det inte direkt smidigt, men det beror mer på den mänskliga faktorn än telefoner. För Nokia 3310 är precis så lättnavigerad som man minns från den gamla goda tiden.

Men så många fler gamla minnen än så väcker inte den nya 3310:an. Det varken ser ut eller känns som originalet. Den är mycket plastigare och väger betydligt mindre.

Lägg till färgskärm och en uppsjö av olika färger på chassit och du har en telefon som känns lika delar ny som retro.

Nokia 3310 bryter knappast ny mark, men lär bli en populär reservtelefon i tider då batteritid är en bristvara.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter