Här är novembernyheterna i Microsoft Teams

samarbete Ett tjugotal nya funktioner lades till i Microsoft Teams under november månad.

Här är novembernyheterna i Microsoft Teams

Teams har seglat upp som en vinnare på marknaden för samarbetsmjukvara och Microsoft ligger inte på latsidan när det kommer till att förse plattformen med nya funktioner. Den senaste månaden har omkring 20 nya funktioner lagts till, vilket Microsoft skriver om i sin egen blogg.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Mjukvarutillverkaren har bland annat förbättrat användarupplevelsen i mobilappen, certifierat ytterligare hårdvara för mötesrum i form av Poly G7500, och gjort det enklare att samarbeta under pågående Teams-möte.

Skapas med ett enda klick

En funktion som nu finns på plats är möjligheten att skapa en opinionsundersökning under pågående möte där deltagarna kan välja mellan två olika alternativ, till exempel tumme upp eller tumme ner. Undersökningen skapas med ett klick och behöver inte förberedas i förväg. Funktionen kallas “1-click poll” och nås från Polls-appen i Teams.

En annan nyhet är möjligheten att visa upp till 49 videofönster samtidigt under ett möte i Teams. Tidigare begränsades antalet fönster till nio (i ett rutnät om tre gånger tre) om man inte manuellt valde visningsläget “Large gallery”.

Den som deltar i ett Teams-möte direkt från webbläsaren i stället för Teams-appen får nu också en förbättrad användarupplevelse. Både Chrome och Edge har fått en uppdaterad kontrollpanel och uppsnyggat gränssnitt.

Chattar kan schemaläggas

En annan nyhet är att chattmeddelanden kan fördröjas manuellt, där avsändaren kan ställa in önskat datum och tidpunkt som meddelandet ska gå iväg. Detta för att underlätta för företag som har verksamhet i flera olika tidszoner och som inte vill störa anställda på deras lediga tid.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.