Pensionärer surfar hellre än badar

Svenskar mellan 70 och 90 år tycker att snabbt bredband är mycket viktigare än badkar hemma. Men tvättmaskinen får ingen röra.

Pensionärer surfar hellre än badar

Uppgifterna kommer från en färsk undersökning som Skanova låtit göra med hjälp av United Minds i anslutning till seminariet Fiber till fler. Resultaten visar att snabbt bredband prioriteras lika högt som diskmaskinen bland äldre och når närmare en sjua på en tiogradig skala. Den enda teknik som toppar är tvättmaskinen, vilken rankas till 8,6 av 10 möjliga. Badkaret får ynka 4,3 i snitt.

– Det var faktiskt väldigt oväntat. Vi trodde kanske inte att den äldre generationen hade så bra koll på vad höghastighetsbredband var ens en gång, säger Camilla Buzaglo, pressansvarig på Skanova och skrattar.

Medelålders och tonåringar värderar i sin tur snabbt bredband ungefär lika högt (omkring 8), men knappt någon är beredd att själv betala för att få denna service hem till sig. Istället tycker en tredjedel att operatörerna ska stå för utbyggnaden.

Undersökningen utfördes den 18–19 januari i år och totalt svarade 1 030 personer i åldrarna 18 år och uppåt på frågorna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.