Nystartad säkerhets-startup landar avtal med Medmera Bank

Säkerhet Cybersäkerhetsstartupen Selma Dynamics, som grundades så sent som i september i år har landat ett avtal med Medmera Bank.

Nystartad säkerhets-startup landar avtal med Medmera Bank
Zehra Ullving. Foto: Selma Dynamics

Det händer mycket på säkerhetsområdet just nu. Nya regelverk tillkommer löpande och efterlevnadsbördan är stor, särskilt för samhällskritiska och hårt reglerade bolag.

För att effektivisera regelefterlevnaden grundade entreprenören Zehra Ulving och bolagsbyggaren Hidden Dreams Selma Dynamics tillsammans med informationssäkerhetsexperterna Henrik Hammarberg och Lars-Lennart Carlsson tidigare i höstas.

– Om kostnaden för cyberbrottslighet mättes som ett land skulle cyberbrottslighet vara världens tredje största ekonomi efter USA och Kina. Det säger en del om magnituden av denna problematik. Mycket av arbetet IT-säkerhetsavdelningarna gör är dessutom inte bara tidskrävande utan kan tyvärr också upplevas som onödigt, eftersom efterlevnadsfrågorna många gånger redan besvarats i överlappande regelverk, säger Zehra Ulving, medgrundare och vd på Selma Dynamics och fortsätter:

– Vi gör det enklare att göra rätt för sig och att arbeta mer proaktivt med dessa frågor. Att välkomna Medmera Bank nu i utvecklingsstadiet känns perfekt. Banker är hårt reglerade och nu kan vi bygga tjänsten med vår typkund från start.

Bolagets säkerhetsportal ska ge en överblick över företags it-säkerhetsarbete, kartlägga hur kraven i olika säkerhetsstandarder överlappar samt skapa rapporter som nyttjas vid revision och som beslutsunderlag inför kommande it-satsningar.

Förenklar arbetet med standarder

Den första versionen, som lanseras under 2024, kommer bland annat förenkla arbetet med standarderna ISO27000 och EBA (European Banking Authority). Därefter inkluderas regelverken DORA och NIS2.

– Som ett led i vår satsning på området IT-säkerhet samarbetar vi med Selma Dynamics för att både omstrukturera och tydliggöra vår efterlevnadshantering. En säkerhetsportal som denna är efterlängtad och hjälper oss att bli mer effektiva. Potentialen för att spara både tid och energi är jättestor, säger Teresia Willstedt, CISO och kontinuitetsansvarig på Medmera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.