Nytt forum ska sätta fart på IPv6

Internet En ny mötesplats för att accelerera införandet av IPv6. På regeringens uppdrag start PTS nu IPv6-forum där ”hela värdekedjan” bjuds in.

Nytt forum ska sätta fart på IPv6

Allt som ska kopplas upp till internet behöver en IP-adress för att det hela ska fungera. Det register som används nu, IPv4, har i princip slut på lediga adresser – därför måste nästa steg tas. Men övergången till IPv6 har gått segt… för att inte säga otroligt segt i Sverige.

Enligt experter är IPv6-adressering nödvändigt för att digtaliseringståget ska rulla vidare. Därför har Post- och telestyrelsen nu fått i uppdrag att adressera problemet. Genom att skapa ett forum hoppas myndigheten att införandet ska ta fart.

TIll detta forum kommer aktörer i hela värdekedjan att bjudas in. Det innebär operatörer, leverantörer, tillverkare av nät- och slutkundsutrustning samt även innehållsleverantörer. I forumet ska erfarenheter utbytas samt förslag på åtgärder diskuteras.

Målet är att IPv6-forumet ska bidra till nät, tjänster och utrustning i större utsträckning har stöd får IPv6. Därtill att innehåll tillhandahålls över IPv6.

Fösta träffen för det nya forumet sker i maj där RIPE NCC, SNUS och ISOC-SE talar samt näringslivsrepresentanter från Ericsson, Spotify samt Svenska Stadsnätsföreningen deltar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.