Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nytt hastighetsrekord i kommersiellt 5g-nät

5g En hastighet på åtta Gbps till två 5g-enheter via mm-våg. Det var vad Elisa, Nokia och Qualcomm Technologies åstadkom i 5g-nätet i Finland. 2021 räknas den stora implementeringen komma.

Nytt hastighetsrekord i kommersiellt 5g-nät

Att dörren till 5g öppnats och vi börjar komma över tröskeln blir allt tydligare. I vårt östra grannland lyckades man uppvisa vad tekniken kan ge för hastigheter. Detta då två stycken Qualcomm-enheter uppvisade datahastigheter på 8 Gbps i Elisas kommersiella 5g-nät.

Testet gjordes i Elisas flaggskeppsbutik i Helsingfors och basstationen som kommunikationen gick via Nokias Airscale-teknik i 5g-spektrumet på 26 GHz-bandet. Själva enheterna som användes var i och för sig inga riktiga telefoner, utan testenheter som använde sig av Qualcomms modem-system och antenner. Varje enhet uppnådde topphastigheten fyra Gbps från basstationen.
– Det här är viktig utveckling och ett steg mot att leverera den högsta hastigheten och bästa 5g-upplevelsen till våra kunder. Elisa var först i Finland och bland de första i världen att lansera 5g. Att nå åtta Gbps är ett naturligt steg i vår 5g-utveckling och vi vill utforska möjligheterna som 5g ger och pusha utvecklingen framåt för våra kunder, säger Sami Komulainen på Elisa.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter