Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nytt koncept ska digitalisera småföretagare

Digitalisering En tjänst för att bli mer digitala och få förutsättningar att öka konkurrenskraften. Nu har Telia tillsammans med kommuner och partners lanserat ”Bli digital”.

Nytt koncept ska digitalisera småföretagare

Digitaliseringen rullar på men den har varit något ojämn, många småföretag vars affärsidé inte är digital har hittills halkat efter. Nu kommer en satsning kallad ”Bli digital” där målet är att hjälpa företagare ta tillvara på de möjligheter som finns i digitala arbetssätt.
– Vi har gått in i tuffare tider med ökade krav på effektivitet och nya lösningar, vilket försvårar för lågdigitala småföretagare. Men tack vare exempelvis molnbaserade tjänster har de samma förutsättningar som högdigitala företag. Och viljan finns, däremot kan det vara svårt för många att ta första steget och där kan vi vara till hjälp. På sikt hoppas vi såklart också att det här minskar den digitala klyftan som våra årliga rapporter visar på, säger Mia Forsäng, affärsutvecklare och ansvarig för Bli digital på Telia.

Konceptet liknar det som Telia tidigare tagit fram för äldre (Mer digital) men vänder sig alltså till småföretagare. Först i Sverige att ansluta sig är kommunerna Trelleborg, Sundsvall och Mörbylånga.
– Ett tillväxthinder – framför allt för många mindre företag – är att man saknar en digital mognad för att kunna göra fler och bättre affärer. Telias koncept ger oss ett ypperligt tillfälle att bidra till kompetensutveckling bland våra lågdigitala företag, säger Eva Nyh Hederberg, vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Tanken är att kommuneran efter sommaren ska samla lokala företagare och med hjälp av Teliakonceptet ge stöttning och höja kunskapen för att snabba på den digitala utvecklingen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter