Nytt operativsystem i Neonode

Vem som helst i världen kan nu utveckla program och applikationer för Neonodes mobiler. För att ytterligare ta ett steg i främjandet av tredjepartsutveckling av nya applikationer för Neonode N1- plattformen, har Neonode släppt den första mobilen i sitt slag med operativsystemet Windows CE 5.0 och Microsoft .NET Compact Framework.

Redan har över 30 nya applikationer utvecklats och anpassats för Neonode N1-plattformen. Bland annat kan nämnas Betaplayer, en videospelare för DIVX; Nester, en Nintendo-emulator och GnuBoy som är en Gameboy-emulator. Genom uppgraderingen till Windows CE 5.0 och introduktionen av Microsoft .NET Compact Framework möjliggörs .NET applikationer på samtliga neonodemobiler.

Neonodes kunder får på så sätt tillgång till en bredare flora av applikationer skrivna av både professionella utvecklare och av icke kommersiella utvecklarcommunityn som finns över hela världen.

– Vi på Neonode tror att genom att göra mobiler som är öppna och enkla att utveckla för, så kommer våra kunder att få tillgång till mycket fler spännande applikationer än vad som finns för andra mobiler. Redan idag ser vi att det kommer fram nya spel och andra applikationer från utvecklarcommunityn, som våra kunder kan ladda ner gratis från nätet, säger Joakim Karlén, program manager hos Neonode.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.