Nytt partnerskap kombinerar privata 5g-nätverk med molntjänster

branschen Cleura och Radtonics tar sikte på mångmiljardmarknad i nytt samarbete.

Nytt partnerskap kombinerar privata 5g-nätverk med molntjänster

I början av april bytte molntjänstbolaget City Network namn till Cleura. Nu berättar man om ett nytt partnerskap med Radtonics, ett företag som förser organisationer med privata, trådlösa nätverk och edge computing-teknik.

Tillsammans tar Cleura och Radtonics sikte på en snabbt växande företagsmarknad för 5g och molntjänster som uppskattas omsätta 10 miljarder dollar om tre år.

Lägger till kritisk funktionalitet

– Vårt mål på Cleura är att möjliggöra innovation genom digital infrastruktur. Med Radtonics lösningar och djupa kunskap inom 5G, Edge Computing och företagsnätverk lägger vi till ytterligare kritisk funktionalitet till vår europeiska molnplattform,säger Johan Christenson, grundare och VP Innovation på Cleura.

Radtonics har tagit fram en lösing för privata 5g-nätverk och edge computing som möjliggör säker uppkoppling av olika slags utrustning, till exempel inom industrin.

– Genom att bygga säkra och robusta privata trådlösa nätverk kan organisationer inom exempelvis traditionell industri, lantbrukssektorn, hamnar och gruvbranschen samla in, agera och få ut det mesta av sin data från alla enheter, sensorer eller andra uppkopplade källor, säger Patric Lind, vd och medgrundare av Radtonics.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.