Nytt skydd mot mobilvirus

Symantec lanserar ett säkerhetslösning för mobiltelefoner baserade på operativsystemet Symbian. Lösningen ska bland annat skydda telefonerna från virusattacker.

Enligt en undersökning som Symantec låtit genomföra använder 54 procent av dem som äger en smartphone telefonen till att skicka och ta emot e-post som innehåller hemlig personlig information, mer än 40 procent använder dem för att få tillgång till sina bankkonton och nästan en tredjedel använder dem för att få tillgång till sina kreditkortskonton. En majoritet av användarna lagrar dessutom konfidentiell företagsinformation och personlig information på sina smartphones.

Stoppar virus

Samtidigt ökar hoten mot trådlösa enheter. Den första masken med inriktning på smartphones, Cabir, dök upp i juni 2004. Säkerhetslösningen som Symantec nu lanserar, Symantec Mobile Security 4.0, ska skydda smartphones baserade på operativsystemet Symbian från liknande attacker. Lösningen innehåller virusskydd och brandvägg integrerat och skyddar mobiletelefoner baserade på Symbians 60 och 80-serier, såsom Nokia 9300 och 9500, från intrång, virus, trojaner och maskar.

Tvåårstjänst

Lösningen kan laddas ned i form av en tvåårstjänst för användare av utvalda Nokia-, Panasonic- och Samsungmodeller och kommer enligt ett pressmeddelande att kosta cirka 30 euro. Dessutom kommer en 60-dagars testversion att kunna laddas ned från Symantecs hemsida.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.