Nytt supersnabbt 4g-modem

E3276 må låta som något slags smakförstärkare i mat, men istället ökar det farten. Rejält. Huaweis nya modem lovar stödja upp till 50 procent högre hastigheter än andra 4g-produkter på marknaden.

Nytt supersnabbt 4g-modem

Huawei E3276 har ett egenutvecklat chipset som avger mindre värme än tidigare modem. Något som enligt tillverkaren inte bara ger lägre strömförbrukning, utan också bättre prestanda och livslängd. Det så kallade cat4-modemet möjliggör en teoretisk nedlänkshastighet på 150 mbit/s och 50 mbit/s uppströms.

– Som en pionjär inom integrerade 4g-lösningar arbetar vi för att hela tiden utveckla standarden och ta fram produkter som ger användarna en bättre användarupplevelse. Svenska kunder ställer höga krav på mobilt bredband och med den nya generationens modem kan vi erbjuda dem marknadens bästa lösning, säger Oscar Thunström, försäljningsäljchef på Huawei Device.

Funkar även med 3g och 2g

E3276 stödjer samtliga lte-frekvenser i Sverige (lte fdd 800/900/1800/2100/2600), men har också stöd för 3g och 2g för att fungera i områden som saknar 4g-täckning. Modemet är dessutom utrustat med uttag för en extern antenn, vilket gör det möjligt att själv förbättra mottagningen i områden med sämre täckning.

Telia blir första operatör i Europa att erbjuda det nya 4g-modemet, som antingen ingår eller går att välja till, till samtliga mobila bredbandsabonnemang för privatpersoner såväl som företag.

– Med vårt 4g-nät bygger vi nu en motorväg för mobil datatrafik. I kombination med Huaweis nya modem är mobila användare bättre rustade för moderna webbtjänster som spel, musik- och play-tjänster. Men även för de jobbapplikationer och program som i allt högre utsträckning blir tillgängliga för medarbetarna via webben, säger Patrik Granström, försäljningschef på Telia.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.