Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Nytt taligenkänningssystem frigör tid för läkare

Ai En molnbaserad taligenkänningslösning som ska göra läkare mer flexibla samtidigt som den administrativa arbetsbelastningen minskas. Nu lanserar Nuance en ai-lösning med löftet att förbättra vården.

Nytt taligenkänningssystem frigör tid för läkare

Administration är en käpphäst inom vården. Den är livsviktig, samtidigt som det är en stor arbetsbelastning. Nu har Nuance Communication lanserat en taligenkänningsplattform kallad Dragon Medical One som ska underlätta detta.

Lösningen gör det möjligt för läkare att med rösten dokumentera en patients journal – vilket innebär att tid frigörs till annat.
Plattformen är molnbaserqad vilket gör att läkare kan nå den oavsett var de befinner sig. Det är bara att öppna appen, välja det som ska dokumenteras och sedan prata in det som ska in i journalen. Enligt Nuance går det upp till 45 procent snabbare att dokumentera med rösten än att skriva in uppgifter manuellt.

Dragon Medical One använder Microsoft Azure för att dra nytta av fördelarna som mjukvarujättens lösning ger.
– Att kunna hantera data på ett effektivt sätt är den största möjliggöraren för förbättrad kvalité inom sjukvården. Här kommer molnlösningar och AI vara viktigt för att lyckas automatisera processer och rutiner som frigör tid för sjukvårdspersonal som de istället kan lägga på sina patienter. Nuances Dragon Medical One är ett bra exempel på hur digitalisering kan skapa nya möjligheter i vården, säger Jennica Andersson, ansvarig för offentlig sektor på Microsoft Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter