O.M Connect från Office Management – molnväxelguiden 2023

O.M Connect från Office Management – molnväxelguiden 2023

På vilken teknik bygger er plattform: Vi använder Dstny for Service Providers (tidigare Telepo) i grunden, men har utvecklat funktioner ovanpå för den svenska marknaden. T.ex för integration med Puzzel som vi också är återförsäljare till.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

 • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
 • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
 • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
 • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Er största kund: 500-1000 anknytningar.

Er minsta kund: 1-10 anknytningar.

Den största fördelen med er molnväxel: O.M Connect är en fantastiskt lösning för de företag som vill ha en ”mobile first”-molnväxel. Funktionsrik, stabil och framtidssäker är tre ledord och fungerar lika bra på alla enheter; mobilapp, softphone eller IP-telefon. O.M Connect fungerar utmärkt för företag med verksamhet i hela Norden och vårt datacenter är placerat i Sverige.

En nackdel med er molnväxel: För företag med bred internationell verksamhet och kontor utanför Norden blir det svårt att optimera operatörsanslutningar till en gemensam lösning. Där spelar vi hellre in Teams Phone som lösningsalternativ.

Hostas: O.M Connect erbjuds enbart som en private cloud-tjänst med 2 dedikerade datacenter i Sverige

Marknad: Norden

Passar för: Små företag och medelstora företag.

Operatörsmöjligheter: O.M Connect är i sig operatörsoberoende. Office Management är återförsäljare av Tele2, Telia, Telenor samt Setera.

Tre viktigaste funktionerna för era kunder: Admin-gränssnitt, mobil anknytning, kö-system.

Grundfunktioner:

 • Admin-gränssnitt
 • Hänvisningssystem
 • IVR
 • Mobil anknytning
 • Telefoniststöd
 • Koppling till kontaktcenter-lösning
 • Kö-system
 • Röstbrevlåda
 • Microsoft Teams-telefoni
 • Annan samarbetsplattforms-koppling för telefoni
 • Integration med AD
 • Statistik om telefoni

Funktioner angivna av leverantör: Mer avancerad inspelning av samtal, softphone med klient eller webbaserad med webrtc, köhantering med skillbased routing, crm-integration, koppling till Outlook.

Hur kopplar ni er lösning till Microsoft Teams: Genom en färdigt app i som laddas ner i Teams så erhåller alla kunder en dubbelriktad synkronisering av linjestatus i Teams och O.M Connect. Är man upptagen i mobilen så är man upptagen i samtal även i Teams och vice versa. Vill man använda Teams som softphone är detta möjligt men vi rekommenderar generellt att enbart nyttja Teams Phone utan integration mot mobil molnväxel om man primärt vill använda Teams gränssnitt för telefoni.

Admin av IVR-lösning: O.M Connects IVR administreras via O.M Connect self service portal, av kunden själv eller av vår servicepersonal.

Admin av kö-system: O.M Connects kösystem administreras via O.M Connect self serviceportal, av kunden själv eller av O.M:s servicepersonal. Här kan du enkelt koppla nummer och ljudfiler till lösningen och även spela in nya ljudfiler eller använda text till tal.

Lösning för statistik: Vår statistikmodul kommer från Dstny analytics (tidigare Meridix) som är den absolut marknadsledande lösningen för statistik bland molnväxlar i Sverige.

Till sist. Lyft två saker till som är viktiga att känna till om er molnväxel-plattform: O.M Connect är Sveriges enda klimatneutrala växellösning. Vi beräknar varje kunds klimatavtryck för nyttjande av växeltjänsten och klimatkompenserar för detta genom olika koldioxidreduceringsprojekt ledda av FN.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.