Offentligt genombrott för DGC

Huddinge kommun har valt DGC som leverantör för datakommunikation. Det betyder ett genombrott på den offentliga marknaden för leverantören.

I våras var DGC ett av företagen som fick teckna ramavtal med Kammarkollegiet om operatörs- och transmissionstjänster, vilket nu resulterat i en första affär med den offentliga sektorn. Huddinge kommun har nu efter en förnyad upphandling valt DGC för datakommunikationen till sina 160 verksamhetsställen.

– Det här en genombrottsaffär, i ett nytt marknadssegment, för oss på DGC. Vi är en etablerad utmanare till de före detta nordiska telefonmonopolen på den svenska företagsmarknaden och våra tjänster passar den offentliga sektorn lika bra. Självklart är jag mycket nöjd över vårt första avtal inom ramavtalsområdet och Huddinge kommuns beslut ger oss goda utsikter om fler affärer inom offentlig sektor, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC.

Avtalet med Huddinge kommun som uppges vara värt mellan 15 och 20 miljoner kronor löper på tre år med möjlighet till ett års förlängning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.