Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Office 365 gratis för välgörare

Lync Precis som Google har Microsoft börjat ge bort sin molnsvit till ideella organisationer. Donationsprogrammet gäller även i Sverige.

”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll.” Citatet kommer från en av Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump och är författarens kommentar till det faktum att Pippi ger tjuvarna Kling och Klang var sitt guldmynt efter att hon ertappat dem med att försöka stjäla hennes berömda kappsäck.

En riktigt så altruistisk hållning kan vi knappast förvänta oss av världens mjukvarujättar. Men det hindrar inte att de i alla fall kan vara hyggliga då och då. Ideella verksamheter kan få använda Google Apps utan kostnad och Microsoft har sedan tidigare ett program som gjort det möjligt för organisationer med vällovligt syfte att få tillgång till gratis mjukvara. Detta program har Microsoft nu bestämt sig för att utöka genom att på bred front donerera licenser för sin molnsvit Office 365.

– Ideella organisationer har i stort sett samma behov av effektiva tekniska lösningar som företag och offentlig sektor, men har begränsade resurser och därför svårt att prioritera investeringar i ny teknik. Med donationer av Office 365 får dessa viktiga organisationer ta del av den senaste tekniken och kan därmed använda mer resurser för att göra skillnad i samhället, säger Anders Johansson, ansvarig för socialt ansvarstagande på Microsoft Sverige.

Donationsprogrammet är redan på plats och klart för ansökningar i 41 länder och ska svälla med ytterligare omkring 50 fram till mitten av nästa år. I Sverige sköts det av Microsofts samarbetspartners Techsoup. Förutom exempelvis hjälporganisationer eller föreningar som bedriver kulturverksamhet kan även bibliotek få hjälp med gratis mjukvara till sina offentliga datorer.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter